søndag den 18. september 2011

Kastanie Søndag

Nå, var faktisk lidt i tvivl om hvordan man staver til Kastanie... Så prøvede at google, og det lader til man kan gøre det både med i og med j. Jeg vælger i'et, synes på en eller anden måde det ser pænere ud:-)

Nu til sagen, idag har stået på endnu en gang regnvejr, men jeg var dog ikke alene med pigerne idag, så mand og største datter trodsede regnen og tog på tur. Neel og jeg valgte at gribe støvsugeren (her skal læses at hun legede med lydting og jeg støvsugede:-)).

De kom så hjem med en ret stor kastaniefangst, jeg var lidt overrasket, for synes slet ikke det plejer at være så tidligt, men mange af dem havde de så også selv måtte pille ud af skallen.

Ideen var egentlig, at vi skulle ha siddet og lave fine kastaniedyr og ting osv. Men til dette var de dog stadig alt for hårde. Det blev kun til to sølle ting, en garaf, som Merle siger, og garafens baby.... Vi håber på de blir lidt blødere af at ligge inde, og at vi så kan lave dyr om lidt tid. Heldigvis er de ret smukke at se på, så de pynter lidt rundt omkring i krukker nu.

I virkeligheden tror jeg også Merles synes det var lige så sjovt at hælde dem fra den ene skål til den anden, i hvert fald fik hun en del tid til at gå med det.

Alt i alt en dejlig søndag. Håber også i har haft sådan en af slagsen.





18 kommentarer:

  1. Her i huset er vi også svært glade for kastanjer, Pt. er Villads blevet puttet sammen med 1... Vi har en årlig tilbagevende efterårsbegivenhed med en halloween-hygge-søndag hvor der er fuld gang i div kastanjedyr, græskar og masser af kage og varm kakao. Elsker efteråret:-)

    SvarSlet
  2. Sikke nogle skønne figurer i har lavet! Kastanjer er skønne! :D Må også ud og samle ind! :)

    SvarSlet
  3. Kæft nogle gode billeder elsker især det første. super hygge, vi tog i skoven i dag og havde en super tur trods regnen.
    Neel ser altså lidt misundelig ud, eller måske hun bare tænker hvad har i gang i :)

    SvarSlet
  4. Auvills - Lyder hyggeligt med jeres traditioner. Det er dejligt at man sådan igennem ens børn får lov at skabe sine helt egne.

    Kgaardsted - hmm skønne og skønne, de er der i hvert fald, og har sit helt eget udtryk:-)

    Ævlebævle - TAk altså, det var sødt sagt, æren for det øverste billede må jeg dog hellere holde mig fra, det googlede jeg mig til da jeg ledte efter stavemåden:-9 Desværre, men flot er det.

    Ja Der er mange ting hvor lille Neel bare må nøjes med at kigge på, går jo ligesom ik at hun putter de her i munden... desværre... hun ville ellers meget gerne.

    SvarSlet
  5. Herlige billeder! Leg med kastanjer er bare fantastisk!

    Søde dyr I har lavet...
    Vi plejede også at vikle garn rundt om tændstikkerne – så kom der lige en farveklat ind i dem. Selvom jeg nu synes de er fine uden også. :-)

    KH Tine

    SvarSlet
  6. Tine - det var da en super fed ide... Den arkiverer jeg lige i baghovedet til når resten skal laves.... Så blir de da rigtig cool:-)

    SvarSlet
  7. Ja, der er lissom noget "magisk" over kastanjer... specielt dem der lige er pillet ud af skallen - blanke og fine. Jeg bli'r a-aaaldrig for gammel til at frydes over dem i hvert fald. :-)

    Desværre er (heste-)kastanjer også giftige, hvilket man lige skal være opmærksom på.

    *SMIL* fra Lisbet :-)

    SvarSlet
  8. Tine - det var det lige præcis

    Lisbet - Gud er de giftige, det vidste jeg så overhovedet ikke.. Merle har haft dem i munden mange gange... er det farligt???

    SvarSlet
  9. Sikke nogle dejlige billeder, det ser ud som om alle hyggede sig meget!
    Jeg vidste heller ikke, at de er giftige....

    SvarSlet
  10. Her er lidt søde kastanjeideer Louise: http://www.carlascafe.dk/2011/09/flere-kastanjer.html

    "Edderkoppen" er så sød at hænge op, når den har garn rundt om. Dem har jeg godt nok lavet mange af. :-)

    KH Tine

    SvarSlet
  11. Ej Tine, tak for link, og fin blog ser det ud til, den må jeg lige holde øje med.'

    Men hvor sødt med det spindelvævshalløj, det havde jeg helt glemt, det har man jo lavet som barn 100 gange:-)

    SvarSlet
  12. Og så må jeg lige endnu en gang komplimentere din smukke brudekjole. Den er fantastisk:-)

    SvarSlet
  13. Tak Louise, hvor er du sød! :-)

    Dine Tolix stole – hvordan synes du de er at sidde på?
    Vi skal købe nye stole, og har mere eller mindre besluttet at det skal være Tolix. Vi er også vilde med Eames, men dem er der så mange der har, og prisen er også en helt anden, når man bedst kan lide dem med træben...

    Problemet er bare at vi ikke har en forhandler i nærheden, så vi skal helt til Herning, for bare at prøve at sidde i dem. :-( Så kom gerne med ris og ros omkring stolen. :-)

    KH Tine

    SvarSlet
  14. Hej igen søde du.

    Ang. tolix, så kan jeg KUN anbefale dem, jeg synes de er rigtig godt. Vi har jo i mange år levet hvidt og slidt, så vi sad på gamle træstole i 10 år. Det var Jesper og gæser sådan set ved at være lidt træt af.... Så i forhold til dem, så sidder man fantastisk i disse stole. Jeg har dog aldrig prøvet at sidde i en eames, så jeg kan ikke udtale mig om den er bedre end den... Men jeg kan i hvert fald fint anbefale disse, vi er glade for dem, og så er de temlig dekorative:-)

    Ha en super dejlig dag

    SvarSlet
  15. Tusind tak for svar Louise! Det var meget nyttigt. :-) Synes stolene er flotte i designet, og så bliver de kun finere med tiden.

    Vi har valgt at de skal være creme, alle seks styk. Vores nye spisebord har rå træbordplade og mintblå ben, så stolene skal være rolige. Fleurs Tripp Trapp stol skal dog males i en fin farve, skal bare lige finde den rette farve. :-)

    Håber du har haft en skøn dag!

    KH Tine

    SvarSlet
  16. Godmorgen

    Godt jeg kunne hjælpe:-) :-) Altid til service.

    Super godt valg, det blir i glade for. Den er også rigtig flot som hvid/creme... det er den... jeg havde bare brug for lidt forandring:-)

    Merles trip trap er også hvid. Har en plan om at den skal være lilla og gul... Har bare ik fået taget mig sammen endnu.

    Dejlig dag til dig.... Og håber så meget det gik godt med Fleur igår.

    Kram

    SvarSlet
  17. Mange tak og i lige måde. Fleur er vist frisk igen, det er dejligt.

    Kram

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...