tirsdag den 30. oktober 2012

lidt nyt her fra......I weekenden tog vi "tyren" ved hornene ang. det dumme spisebord, hold op hvor har det bare drillet mig længe nu, og nu skulle det være nok.

Jesper tog det med udenfor, høvlede alle lag maling af, og så startede vi forfra. Først grunder, vente i 8 timer, så første lag med grå, vente 12 timer og andet lag med grå.... vente i det uendelige....

Nu 2 døgn senere, klistrer det f..... endnu..... Slet ikke i samme format som før, overhovedet ikke, men det hægter sig stadig fast på tallerkener ved middagsmaden og andet dims jeg sætter på bordet.

Jesper har spurgt en maler på jobbet, og hans vurdering er, at det lige skal have 4-5 dage til at fuldhærde, og så skulle det altså gerne stoppe..... Så jeg håber....

Men nu er det gråt, og den fine stol fra min skønne dagplejemor, den er blevet pastelgul, jeg synes de står helt perfekt til hinanden nu, altså bordet og stolen....

Noget andet spændende er også sket, det er endelig lykkedes mig at findet det sidste billede af årstidsbroderierne. Eller det vil sige halvdelen af det..... Så jeg har købt et gammelt halvfærdigt forårsbroderi, heldigvis med tilhørende garn og opskrift, så opgaven er ikke helt umulig. Dog alligevel lidt for kompliceret for mig.... Jeg har godt nok planer om at kaste mig ud i et broderikit eller 2, men ikke at starte med det her.... Så en sød blogger, frk. Fingernem , har simpelthen lovet at lave det færdigt for mig..... uhhh jeg glæder mig, min samling bliver komplet.

I mit vindue er også kommet et fint kähler ophæng. Jeg så den rundt omkring i bloglands julevinduer sidste år, så i år havde jeg altså en plan om, at den også skulle hænge her.... Det er bare så hyggeligt synes jeg.....

17 kommentarer:

 1. Håber bordet tørrer godt og I bliver tilfredse!! Skønt med broderiet :) hvor finder man et halvt??? Og dejligt med hjælp :) ha en god dag deroppe nordpå :)

  SvarSlet
 2. Smukt Louise :)
  Kan rigtig godt lide det grå(!) og kender ALT til det klistre maling, det er SÅ træls. Jeg havde en amagerhylde og den blev aldrig hærdet nok :(

  SvarSlet
 3. Nu overvejer jeg om den røde stol skal være gul?! Den er sørme flot!! Og tak for de søde ord :) håber bordet bliver bedre..snart!

  SvarSlet
 4. smukt gråt bord og NØJ MANNER du er heldig med forårs stramajen! Den glæder jeg mig til at se :-)

  SvarSlet
 5. nøj hvor irriterende med det bord - jeg håber det hjælper at lade det hærde et par dage.
  Flot ser det ihvertfald ud! :-)

  SvarSlet
 6. Det ser så hyggeligt ud hos jer!
  Fint med det nye bord og det smukke kählerophæng :). Det vil jeg også gerne have inden for dørene til julehyggen.

  SvarSlet
 7. Jeg har desværre også oplevet at malingen bare aldrig holdt op med at klistre... Men håber, at når I nu har lagt så meget arbejde i det, at det lykkes! Jeg håber også på, at finde ophænget fra Kähler på deres lagersalg her senere på ugen:-)

  SvarSlet
 8. Min kæreste har også lige lavet et skrivebord til mig, som var malet op imod 8 gange tror jeg. Det klistrede i næsten 14 dage efter, men nu(endelig!)er det blevet helt perfekt.

  Kh

  SvarSlet
 9. Da jeg malede skænk og vitrineskab her for en måned siden, sagde malerforretningen at jeg skulle lade møblerne stå i 7 DAGE inden jeg begyndte at stoppe ting ind i det igen. Og jeg kan kun sige at det virkede. Så jeg tror bare det er et spørgsmål om tålmodighed og tíd fra jeres side af :-)

  SvarSlet
 10. Hvor er det irriterende med bordet, men som flere af de andre læsere, har jeg også oplevet, at det bare tager tid. Der lyder i hvert fald som om I har gjort det helt rigtigt! Der er, som altid, superfint hos Jer:-)
  Knus fra Kate

  SvarSlet
 11. Åhhh det er SÅ vigtigt, at det får lov at hærde ordentligt. Jeg plejer at grunde 1. dag og giver det så 1. lag maling min. 6 timer efter.

  2. lag sker 24 timer senere og det bliver slebet let med fint sandpapir mellem HVERT lag. Så hærde min. 1-2 uger, og kan jeg næsten garantere, at det ikke klistre. Jeg har malet MANGE møbler efter denne fremgangsmåde og har aldrig haft problemer. Kh

  SvarSlet
 12. Kender godt det der med den manglende tålmodighed - det kan være noget af en prøvelse :-)
  Hvor fedt at det gik i orden med forårsbroderiet - så behøver jeg ikke have øjne og ører åbne mere (det var mig der sendte dig tippet om broderiet på facebook :-))
  Kh. Maria

  SvarSlet
 13. Det er lidt mærkeligt med den maling, for du har da malet virkelig mange møbler, så det er jo ikke fordi du er uerfaren med maling. Kan det være specielt denne grå maling der er problemer med?

  :·)

  PS! Du malier mig bare ang. din præmie når du er klar ;·)

  SvarSlet
 14. Skønne billeder!
  Det med bordet .... På denne årstid er luftfugtigheden høj og det forlænger tørretiden! Hvis man maler når det regner ude, løber malingen også nemmer... Det er mega øv.. Jeg er også mest at det er tørt og hærdet på ca 1 time :-)

  SvarSlet
 15. Håper du finner ut av det med bordet. Jeg har malt mitt blå-turkist etter inspirasjon fra ditt gamle jeg da :)
  Vi ble anbefalt å bruke en slags båtmaling til bordet, og det skulle herde i ca 30 dager!!! Alt limet seg i starten, men det begynner å hjelpe nå :) Beppe

  SvarSlet
 16. Du har ett fantastisk hjem! Blir så glad av å være på besøk her på bloggen, å ja ikke minst veldig inspirert! Takk for at du deler alt det flotte med oss!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...